پاداش‌های الهی در قبال استفاده از آنتی ویروس گناه

تاریخ ارسال:ج, 11/08/1395 - 21:50
روابط فامیلی
صله رحم بخش چهارم

آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو که در تهران اتفاق افتاد یک حادثه ی تاسف بار و سنگین برای همه ی مردم ایران، کسبه و خانواده های آتش نشانانی که در این حادثه جان خود را از دست داده اند، محسوب می شود. اما در این میان کسانی که اموال خود را بیمه کرده باشند، ناراحتی کمتری را احساس کرده و همچنین خانواده های آتش نشانان عزیز نیز چون فرزندانشان را در راه نجات مردم از دست داده اند، بخاطر عاقبت بخیری فرزندانشان، خاطری آسوده و آرامی در این جریان تاسف بار دارند.
حال وقتی ما نیز در روابط فامیلی، خواست خدا را بر خواسته های دل خودمان ترجیح دهیم، و در مقابل نامحرم کنترل چشم و اعضای دیگر خود را به عمل آوریم، خداوند هم پاداش های زیبایی برای ما در نظر می گیرد. همانطور که خداوند در قرآن می فرماید: «مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ وَ مَنْ يَتَوَکَّلْ عَلَي اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ [طلاق/3] هر کس تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه نجاتی برای او فراهم می کند و او را از جایی که گمان ندارد روزی می دهد و هر کس بر خدا توکّل کند، کفایت امرش را می کند.»

پاداش های الهی در قبال کنترل خود از گناه در روابط فامیلی
الف: درک لذت عبادت
کمتر کسی است که این سوال برای او ایجاد نشده باشد که چرا در هنگام عبادات بالاخص نماز حال خوشی نداریم یا همانطور که خداوند در قرآن می فرماید که نماز از فساد و فحشا انسان را باز می دارد در عین حال کسانی هستند که نما می خوانند و در عین حال گناه هم می کنند. شاید بتوان گفت یکی از عوامل این لذت نبردن در عبادات را رعایت نکردن مقدمات باشد. اگر ما نگاهمان به حرام باشد و با نامحرم ارتباط داشته باشیم طبیعتا حال خوشی در عبادت نداریم.
رسول خدا(صلی الله علیه و آله) در روایتی می فرمایند: «هرمسلمانی که نگاهش به زیبایی زنی بیفتد و چشمان خود را از نگاه فرو بندد، خداوند حلاوت و شیرینی عبادت را به او می چشاند.» [1]
لذا می توان به راحتی در عبادات حال خوش داشت و در عبادت لذت برد به شرط اینکه چشمان خود را از دیدن نامحرم محافظت کنیم.

ب: گریان نبودن در قیامت
همه ی مسلمانان با اعتقاد به معاد که از اصول دین به شمار می رود، دغدغه ای همیشه برای خود دارند که در قیامت خوشحال و بهشت اعلی نصیب آنها شود و در آنجا گریان و تاسف اعمالی که در دنیا انجام داده اند را نخورند. لذا می توان یکی از عواملی که موجبات خوشحالی و گریان نبودن در قیامت را برای ما پدید می آورد، حفظ چشم از نگاه کردن به نامحرم است.
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله) در سفارشی به امیرالمومنین علی(علیه السلام) می فرمایند: یاعلی! همه ی چشم ها در قیامت گریانند، مگر سه چشم، آن که در راه خدا بیداری کشیده، دیده ای که از حرام الهی بر هم نهاده شده و دیده ای که از بیم خدا اشک ریخته است.[2]

لذا باید گفت که در اینجا روایات مربوط به کنترل چشم و اثرات آن اشاره شده است. ولی می توان از آنتی ویروس های دیگری مانند کم کردن صحبت های غیر ضروری با نامحرم، کم کردن رابطه با خویشاوندانی که اهل رعایت مسائل شرعی نیستند و کنترل فکر و خیال و... که با استفاده از اینها می توانیم از آلودگی به میکروب گناه جلوگیری کنیم.
ـــــــــــــــــــــــــــــــ
پی نوشت:
[1]. پاينده، ابو القاسم، نهج الفصاحة، دنياى دانش، تهران، چاپ چهارم، 1382ش، ص711.
[2]. كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، الكافي (ط - الإسلامية)، دار الكتب الإسلامية، تهران، چاپ چهارم، 1407 ق، ج2، ص80.

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
لطفا پاسخ سوال را بنویسید.

مطالب مرتبط