آراسته بودن مبلغین مجازی به اخلاق اسلامی

تاریخ ارسال:ج, 12/11/1396 - 16:41
تبلیغ دین
سید حسین سیدی

یکی از فضایل اخلاقی، رعایت حریم محرم و نامحرم است که همه جامعه باید به آن پایبند باشند. این صفت اخلاقی باید برای روحانیت و مبلغان دینی در همه میدان های تبلیغی از جمله در فضای مجازی در اولویت قرار گیرد. 
امام صادق(علیه السلام) می فرماید: «ما اعتَصَمَ أحدٌ بمثل ما اعتصم بغِضِّ البصر فانّ البصرَ لا یُغَضُّ عن مَحارم الله إلاّ و قد سبق إلی قلبه مشاهدةُ العظمة والجلال؛ هیچ كس به چیزی (محكم تر از) فروبستن چشم (از گناه) چنگ نزده است، زیرا چشم از محرّمات الهی بسته نمی گردد مگر این كه قبلاً عظمت و جلال خداوند را در دل خویش مشاهده كرده باشد.»[1] این حدیث، کنترل چشم از حرام را حاصل تهذیب انسان می داند.
از آنجا که فضای مجازی، فضایی است که آمیخته به صحنه های حرام بسیاری است که در کمین چشمان بیندگان خود است. اگر انسان هوشیاری و تقوای لازم را نداشته باشد، نباید انتظار داشته باشد که از آسیب هایی آن در امان بماند.
نکته مهم: از آنجا که برخی از مبلغین مجازی در فضای تلگرام و اینستاگرام و دیگر محیط های ناسالم فعالیت کرده و به هجمه ها پاسخ می دهند، باید متوجه باشند که افرادی تمام و هم و غم خود را بیشتر از همه برای منحرف کردن روحانیون بکار می برند و چه بسا با شگردهای مختلف(... و حتی  از طریق پرسیدن سوال شرعی توسط دختران و زنان) در پی ایجاد آسیب برای مبلغین مجازی باشند. بنابراین باید مبلغین مجازی حواس خود را بیش از پیش جمع کنند.

------------
پی نوشتها:
1ــ بحار الانوار، ج 101، ص 41

 


 

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
لطفا پاسخ سوال را بنویسید.

مطالب مرتبط