آشفتگى روح زنان در بيرون خانه

تاریخ ارسال:ي, 03/28/1396 - 18:53

حضرت مى فرمايند: باقى ماندن اين زنان در خانه براى خود آن ها موجب پايدارى است، يعنى اولًا: عمرشان برايشان به عنوان يك سرمايه مفيد مى ماند و صرف امور ناپايدار نمى شود كه هيچ حاصلى براى آن ها نداشته باشد. ثانياً: موجب ثبات شخصيت و آرامش روح براى آن ها خواهد بود. تا آنجايى كه حضرت مى فرمايند: اگر مى توانى طورى شرايط را فراهم كن كه جز تو را نشناسد و جز با تو ارتباط نداشته باشد، اين كار را بكن. تا در فضاى يگانگى بين دو همسر، تمام توجه روح او به سوى تو باشد و بدون هرگونه اضطراب، به وظايفى كه در خانه به عهده اوست بپردازد. چقدر خوب بود اگر به طور كلى طورى نهادهاى اجتماع را سازماندهى مى كرديم كه فعاليت زنان همراه با اختلاط با مردان نباشد و امورات مربوط به خودشان را خودشان مديريت كنند و از طرفى شرايط طورى باشد كه زنان جهت فعاليت هاى خود حدّاقلِ خروج از خانه را به عهده داشته باشند.

در خبر آمده بود «دولت فرانسه براى برون رفت از مشكلات ناشى از كاركردن زنان در خارج از منزل و فروپاشى خانواده ها ... ضمن تأكيد بر مشاغل خانگى، طرحى را به عنوان «به خانه برگرديم» اجرا نمود.»[1] زيرا شرايط بيرون خانه روى هم رفته با روحيه زنان سازگار نيست و روح آن ها را آشفته مى كند. و از صفاى مادرى خارجشان مى نمايد و توجهشان به فعاليت هاى با روحيه «خدمت گذارى» را به فعاليت هاى همراه با «قدرت و رقابت» سوق مى دهد. حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) بدون آن كه حضور فيزيكى فعالى در جامعه ى زمان خود داشته باشند مسلّم يكى از تاريخ سازترين انسان ها هستند به طورى كه وقتى حضرت مهدى ظهور كنند مى فرمايند:

«وَ فِي ابْنَةِ رَسُولِ اللّهِ لي اسْوَةٌ حَسَنَةٌ»؛[2]

اسوه و راهنماى من در اين نهضت، دختر رسول خدا(صلى اللّه عليه وآله) است. اين سخن نشان مى دهد نظامنامه حكومت جهانى مهدى مبتنى بر سيره حضرت فاطمه(سلام الله علیها) است. وقتى حضرت مولى الموحدين(عليه السلام) مى فرمايند

: «لَيسَ خُرُوجُهُنَّ بِأَشَدَّ مِنْ إِدْخَالِكَ مَنْ لَا يوثَقُ بِهِ عَلَيهِنَّ»؛

فكر نكن كه فقط بيرون شدن از خانه براى اين ها خطرناك است، اگر مردان نامحرم غير مطمئنى هم وارد زندگى آن ها شوند خطرناك است. مى خواهند تا آنجا كه ممكن است روح زنان در عالَمى ديگر غير از عالَم ارتباط با نامحرمان به سر ببرد، تا آزاد و آرام هسته توحيدى خانه شكل بگيرد و رشد كند.

با شعار اين كه زنان بايد اجتماعى باشند و روحيه باز داشته باشند صفاى بين زن و شوهر را به هم مى زنيم و نمى فهميم اين شعار در همه جا و براى همه كس شعار خوبى نيست. مثالى هست كه مى گويند؛ «ملا» رفت بازار ديد يك گاو آوردند تا بفروشند. صاحب گاو گفت باردار هم هست، متوجه شد كه سريعاً آن را خريدند و گران تر هم خريدند. فردا كه براى خواستگارى دخترش آمدند، براى اين كه او را بپسندند گفت: دختر ما باردار هم هست! غافل از اين كه هر حرفى همه جا كارساز نيست. بعضى ها فكر كرده اند خوب است زن هم مثل مرد اجتماعى باشد و با نامحرمان اختلاط داشته باشد. مردِ حسابى همان طور كه بارداربودن براى گاو خوب است و نه براى دخترى كه هنوز ازدواج نكرده، براى مرد هم خوب است اجتماعى باشد و خجالتى نباشد واجتماعى بودن به اين معنى كه زنان ما بى پروا با نامحرمان ارتباط داشته باشند براى زنان حُسن نيست و علاوه بر اين با اين روش جنبه ى اطمينان مرد نسبت به همسرش از بين مى رود، و آشفتگى هاى شديدى در روح زن به وجود مى آيد كه در نهايت موجب سقوط خانواده مى شود.

مرغى كه خبر ندارد از آب زلال
منقار در آب شور دارد همه حال

ما نمى دانيم با اين شعارهاى وارداتى از غرب چه نتيجه اى حاصل جامعه ى ما و زنان ما مى شود. نه زنان ما مى دانند چه عظمت هايى را از دست داده اند و نه مردهايمان مى دانند چگونه فضاى امن و پاك خانه از دست مى رود.

 

-----------------------------------
[1]  هفته نامه عبرت ها، شماره 116، هشتم، شهريور، 1387.
[2]  بحارالانوار، ج 53، ص 180 ..