محل بشارت پروردگار

تاریخ ارسال:ي, 03/28/1396 - 20:44

وقتى خانه محل سكنى گزيدن شد، محل بشارت پروردگار است و خداوند در چنين فضايى با اسم «مودّت و رحمتِ» خود، رخ مى نماياند «وَ جَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً ...»[1] در اين حال انسان با خدا زندگى مى كند.

خانواده بدون حضور مودّت و رحمتى كه خداوند بر آن ارزانى داشته، محل سكنى نيست، و انسان بدون اين مودّت و رحمت، در عين حضور در خانه خود، بى خانمان خواهد بود، چرا كه «انسان، شاعرانه سكنى مى گزيند».[2] پس آنگاه كه راه انسان ها به خدا بسته شد و مودّت و رحمت الهى در ميان نيامد، سكنى گزيدنى در ميان نيست.

همواره مودّت و رحمت از خدا شروع مى شود، چه كسى جز خود ما مقصر است اگر در حفظ آن نكوشيم و بى خانمان شويم و سكنى گزيدنِ خود را متزلزل نماييم؟

مودّت و رحمت الهى، خانه را به سكنى تبديل مى كند، ولى حرص ها و رقابت ها و مقايسه ها و آرزوهاى بلند دنيايى، آن مودّت و رحمت را از بين مى برد و خانه ما ديگر محل زندگى ما نخواهد بود و نمى توانيم در عين حضور و بودنِ در خانه، احساس كنيم در وطن خود هستيم. وطنى كه «مصر و عراق و شام نيست»، بلكه آن وطن وطنى است كه آن را نام و جاى نيست، بلكه وطنى است كه در آن، با بودنِ خود به سر خواهيم برد و با بقاء مطلق رابطه خواهيم داشت.

از خانه اى كه وطن ما نيست همواره گريزانيم، در اولين فرصت از آن بيرون مى پريم، به سوى پاساژهاى نمايش لباس و پارك هاى سرگردانى و بى خانمانى. چه كسى مقصر است؟ و چه كسى جز خودمان را بايد ملامت كنيم؟

 

-----------------------------------
[1] - سوره روم، آيه 21 ..
[2] - هولدرلين، شاعر آلمانى ..