دنیا، دریایی عمیق
مرحوم ملاّ حسین قلی همدانی قدس سره در یکی از نامه هایشان[۱] یک تشبیهی از حضرت لقمان علیه السلام نقل می کنند که آن حضرت به فرزندشان فرمودند:
یَا بُنَیَّ إِنَ الدُّنْیَا بَحْرٌ عَمِیقٌ قَدْ هَلَکَ فِیهَا عَالَمٌ کَثِیرٌ؛[۲]
ای فرزندم! دنیا دریای عمیقی است که افراد بسیاری در آن غرق شدند و به هلاکت رسیدند.
این چه زاویه ای از دنیا است که کوچک و بزرگ ما را به سمت خودش می کشاند؟ چه زاویه جذّابی است که به تدریج، آخرت را از یاد انسان می برد؟ چه زاویه ای است که انسان دلش می خواهد مشغول به عبادت شود، ولی به او اجازه نمی دهد؟
ما گرفتار یک زاویه ای از زوایای محبّت به دنیا یا اشتغال به دنیا می شویم که آن هدف اصلی که برای آن آفریده شده ایم را از نظر ما دور می کند و ما را به خودش مشغول می نماید.
انسان تا قضایا برایش شفاف و قابل شهود نشده باشد، آسیب پذیر است؛ لذا حضرت ابراهیم علیه السلام از همان اول از خدا تقاضای شهود ملکوت را کردند.[۳] خدای متعال هم پرده را از چشم های ایشان کنار زد.
انسان زمانی که بطن و باطن قضایا را فهمید، قضایای او متفاوت خواهد بود. اگر ما سعی و تلاش، گریه، زاری و توسلات و … داشته باشیم، زمانی می رسد که دل ما با یاد خدا آرام می گیرد.
گاهی مؤمنین در طول طریق خواب هایی می بینند که الآن متوجه نمی شوند؛ ولی در آینده وقتی این خواب ها را کنار هم می گذارند میبینند چه نتایج خوبی میتوان از آن خواب ها در خداشناسی و ایمان گرفت؛ لذا دل آن ها آرام می گیرد.
——————————————————————————
[۱]. تذکره المتقین، ص ۲۱۴.
[۲]. تفسیر القمی، ج۲، ص ۱۶۴.
[۳]. سوره بقره، آیه ۲۶۰.
------------------
منبع : بنیاد هاد
- وبلاگ جاهدکاظمی
- بازدید: 1037
- 1