معیار روزه ی مقبول
معیار روزه ی مقبول
اینک که بعد از یک ماه عبودیت وروزه داری روز عید فرارسیده است؛روایاتی را می شنویم و میبینیم که مثلا روزه داران وارد بهشت می شوند. دری از بهشت مخصوص دخول روزه داران است. روزه داران از آتش جهنم نجات می یابند.اما برای اینکه بدانیم بعد از یک ماه روزه داری مانیز درزمره ی این احادیث قرار میگیریم یانه باید بدانیم که آیا روزه یمان روزه ی مقبول بوده یانه؟
چون فرق است بین روزه ی صحیح و روزه ی مقبول.روزه ای که فقط گرسنه و تشنه ماندن باشدولی روزه دار خودراازانجام هیچ حرامی حفظ نکندروزه ای مقبول نخواهد بود.چرا که مادر دعای روز اول ماه مبارک نیز خواندیم که "خدایا روزه ما را در زمره ی روزه ی روزه داران قراربده .
پس معلوم است هر روزه ای باید ویژگی خاصی داشته باشد تا بتواند روزه ی مقبول باشد و در زمره ی روزه ی روزه داران قرار گیرد.حتی ما در روایات روزه می بینیم که روزه را به روزه ی واقعی و روزهی گرسنگی تقسیم کرده اند.
ویژگی روزه مقبول در احادیث:
۱.حضرت زهرا -سلام الله علیها-می فرمایند:روزه داری که زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نکرده، روزه اش به چه کارش خواهد آمد.
٢.رسول اكرم -صلي الله عليه و آله- می فرمایند:وَأحْفَظُواأَلْسِنَتَكُمْ وَ غُضُّواأَبْصارَكُمْ عَمّالايَحِلُّ النَّظَرُأِلَيْهِ و عَمّالا يَحِلُّ ألْأِسْتِماعُ أِلَيْهِ أَسْماعَكُْم
رسول اكرم - صلي الله عليه وآله می فرمایند:زبان و گوش و چشمتان را از آنچه گفتن و شنیدن و دیدن آنها حلال نیست حفظ کنید!(بحار الأنوار : ج ۹۶ ص ۳۵۶ ح ۲۵)
آری اگر در ماه رمضان باتمام اعضا وجوارحمان از گناه خودداری کردیم ان شاءالله روزه یمان روزه ی حقیقی و مقبول ودر نتیجه در عیدبندگی مان از اعماق وجودمان خوشحال می شویم چون توانستیم بر نفسمان فائق آییم که اگر اینگونه شد می توانیم ازپاداش هایی که برای روزه داران د ر احادیث ذکر شده بهره مند شویم.
- وبلاگ میکائیل حیدری
- بازدید: 977
- 3