امامزمان (عج) يك حقيقت معنوى
امامزمان (عج) يك حقيقت معنوى
حتماً خودتان فكر كردهايد كه بايد امام زمان (عج) يك حقيقت و يك مقام فوقالعاده معنوى باشد كه شناخت آن حقيقت و آن مقام اينهمه بركت دارد و در صورتى كه آن حقيقت شناخته نشود امكان فهم قرآن و استفاده از آن براى مسلمانان وجود ندارد، چون اين روايت را زمانى پيامبراكرم (ص) فرمودهاند كه در بين مسلمانان قرآن بوده و از آن استفاده هم مىكردند و با اينهمه حضرت فرمودهاند: اگر كسى بميرد و امام زمان خود را نشناسد، به مرگ جاهليت مرده است.
از طرفى بايد متوجّه بود پيامبر اكرم (ص) در عين اينكه پيامبر خدا بودند، امام نيز بودند. چون لازمه مقام امامت دو چيز است: از نسل ابراهيم (ع) بودن است، كه پيامبراكرم (ص) از نسل حضرتاسماعيل فرزند ابراهيماند، و ديگرى معصوم بودن است. چراكه خداوند در آيه 124 سوره بقره در جواب حضرت ابراهيم (ع) كه سؤال مىكنند، آيا امامت، به نسل
______________________________
(1)- «مسند»، احمد حنبل، ج 4، ص 96.
مبانى معرفتى مهدويت، ص: 19
من هم داده مىشود، جواب مىدهد: اين مقام به آنهايى كه ظالمند داده نمىشود؛ يعنى بايد هيچگونه ظلمى نداشته باشند و اين به معنى معصوم بودن است. پس همچنانكه عرض شد، وجود مقدّس پيامبر اكرم (ص) هم از نسل ابراهيم (ع) هستند و هم بنا به صراحت آيه قرآن در اوّل سوره نجم كه در مورد پيامبراكرم (ص) مىفرمايد:
«وَ ما يَنْطِقُ عَنِ الْهَوي»
آن حضرت معصوم هستند، پس نتيجه مىگيريم مقام «امامت» علاوه بر مقام نبوّت به وجود مقدّس حضرت محمّد (ص) داده شده است.