آنچه یک مدیر خوب باید بداند

تاریخ ارسال:ي, 09/15/1394 - 22:33
نویسندگی

یکی از مهم‌ترین گام‌ها در مسیر تحقق تمدن اسلامی تشکیل دولت اسلامی است. دولت اسلامی یعنی دولتی که همه مدیران آن در سطوح مختلف و نه‌فقط دولتمردان، در همه سطوح و همه مشاغل افرادی منطبق بر معیارهای اسلامی باشند.
بخش مهمی از فرجام سعادتمند یا شقاوتمند یک جامعه در دست مدیران آن است نه‌فقط به خاطر تصمیمات یا تدابیر مدیران بلکه مهم‌تر از همه تأثیراتی است که از رفتار و خلق‌وخوی آن‌ها به جامعه منتقل می‌شود.

در این مجموعه مطالب قصد داریم نکاتی را طرح کنیم که شاید از چشم برخی مدیران دور مانده و شاید هم با توجه بیشتر، موجب تقویت مدیریت مدیران جوان و انقلابی کشورمان شود.
مدیر خوب کسی است که در اتاق خود باشد و نباشد
مدیر خوب کسی است که در اتاق خود باشد و نباشد؛ باید دائماً مشغول نگرش باشید و چشم شما داخل دستگاه را ببیند. مدیر خوب این نیست که زیر بار پرونده‌ها ختم بشود؛ مدیر خوب کسی است که در اتاق خود باشد و نباشد؛ یعنی اینکه در دستگاه دائم در حال گردش و دوران باشد. شما به‌عنوان مدیر دائم باید مراقب باشید و ببینید افرادتان چه کارهایی انجام می‌دهند.
در کار اداری، حمل بر صحت وجود ندارد. مثلاً نگویید لابد بیچاره‌ها دارند کارشان را انجام می‌دهند؛ نخیر البته که همه خوب هستند اما خوب بودن معنایش معصوم بودن نیست. خوب‌اند، یعنی خیانت نمی‌کنند؛ اما اشتباه هم نمی‌کنند؟ تنبلی هم نمی‌کنند؟

باید مواظب خودمان و زیردست‌هایمان باشیم. باید مواظب باشیم اولاً کار انجام بگیرد، ثانیاً درست انجام بگیرد؛ یعنی غلط و بد انجام نگیرد. گاهی لازم است دو تا چکش روی میخ زد تا محکم شود؛ اگر یکی زدی، این سست‌کاری است. پس اولاً اصل انجام گرفتن مهم است؛ ثانیاً در جهت بودن و درست بودن اهمیت داد، ثالثاً محکم‌کاری و رابعاً سرعت عمل در کار مهم است.

برداشنی از کتاب «برای مدیران»/ ص ۶۱

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
لطفا پاسخ سوال را بنویسید.

مطالب مرتبط