آنتی ویروس آفات روابط فامیلی
انسان بعضی از اوقات رفتارهای نامتعارف میان افراد فامیل را مشاهده می کند، مثلا دست دادن میان برادرشوهر و عروس خانواده و همچنین داماد و خواهرزن یا همچنین روبوسی کردن با زن عمو و زن دایی یا شرکت در مجاس عروسی و جشن تولد که در آن رعایت پوشش کامل نشده در حالی که اینها باهم نامحرم هستند.
شاید بعضی بگویند ما که قصد بدی نداریم تازه اگر بخواهیم، نمی توانیم با آنها تماس نداشته باشیم، چون ما را مسخره می کنند و یا پدر و مادر از ما ناراحت می شوند و... در اینگونه قضایا وظیفه ی ما چیست؟
جواب: می دانیم که همانطور که سازندگان و اشاعه دهندگان ویروس ها هر روز و هر ساعت ویروس جدیدی ساخته و پخش می کنند، ضدویروس ها باید به روز باشند تا مقابل آنها قد علم کنند.
حال که برخی از ویروس های روابط فامیلی بیان شده است بهتر است با بعضی از آنتی ویروس ها نیز آشنا شویم.
آنتی ویروس های آفات روابط فامیلی
الف: یاد خدا
یکی از بهترین آنتی ویروس ها ذکر و یاد خداوند است. با ذکر و یاد خدا، می توان به مقابله با بسیاری از ویروس ها پرداخت.
باید از خداوند کمک طلبید و این را همیشه به یاد داشته باشیم که خداوند در حال دیدن ما است و بر ما نظارت دارد و نگاه بد و تماس های حرام، باعث ناراحتی و ناخشنودی خدا می شود.
کافی است که انسان این را برای خود یاد آور شود که همانطور که ممکن نیست که انسان در مقابل پدر و مادر و برادر کار زشتی انجام داده و انجام عمل زشت جز شرمندگی فایده ای ندارد.
حال همین انسان باورش این شود که «تنها خداست که درون و برون ما را می بیند و اگر زمانی چشم پوشی می کند بخاطر محبت به ماست.» همانطوری که خداوند در قران نیز به آگاهی از تمام اعمال ما اشاره می کند: «اَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَري [علق/14] آیا او ندانست که خداوند (همه اعمالش را) می بیند؟!»
از حضرت علی(علیه السلام) پرسیدند: چگونه انسان می تواند جلوی چشم خود را از حرام بگیرد؟
فرمودند: انسان در وقت گناه توجه داشته باشد که او در تحت قدرت خداوند است و او از اسرارش آگاه است. [1]
ب: کنترل نگاه
آنتی ویروس دوم، مراقبت از چشمان خود است و اینکه نگذاریم به هر کجا و هرچه خواست نگاه کند.
درست همانند وقتی که شما با اینترنت مشغول هستید، همواره سایت هایی هستند که ظاهری جذاب و گیرا دارند و وقتی کاربر وارد آن سایت می شود، هم زمان ویروس هم به دستگاه رایانه ی او وارد شده و برنامه هایش را برهم می ریزد.
در مهمانی و روابط فامیلی هم باید مراقب چشم و نگاه خود باشیم تا ویروس گناه وارد فکر و ذهن ما نشود که مشغولیت فکری خودش مقدمه برای گناه کردن است.
خداوند برای محفوظ ماندن از این ویروس، آنتی ویروس گنترل نگاه و فرو خواباندن چشم را معرفی کرده است.
منظور از «غضّ بصر» بستن چشم این است که چون در موقع نگاه کردن، وسعت دید داریم، هنگامی که در این وسعت نامحرمی رویت شد، چشم خود را فرو گیرد که ان زن از منطقه ی دید او خارج شود.
خداوند در این مورد می فرماید: «قُلْ لِلْمُؤْمِنينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ يَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِکَ أَزْکي لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبيرٌ بِما يَصْنَعُون وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ يَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ [نور/30،31] به مؤمنان بگو چشمهای خود را (از نگاه به نامحرمان) فروگیرند، و عفاف خود را حفظ کنند این برای آنان پاکیزه تر است خداوند از آنچه انجام می دهید آگاه است! و به آنان با ایمان بگو چشمهای خود را (از نگاه هوس آلود) فروگیرند ، و دامان خویش را حفظ کنند.»
در شان نزول این آیه امام باقر می فرمایند: جوانی از انصار در کوچه های مدینه با زنی روبه رو شد، چهره ی زن توجه جوان را به خود جلب کرد و چشم خود را به او دوخت. زن وارد کوچه باریکی شد و جوان که غرق در تماشای زن بود، ناگهان صورتش به دیوار خورد و چیز تیزی که در دیوار بود، صورت او را شکافت و خون صورتش به لباس او ریخت، همین که زن از نظر او غائب شد به خود آمد و گفت همینطور به خدمت پیامبر می روم و ماجرا را بازگو می کنم.
هنگامی که چشم رسول خدا به او افتاد، سوال فرمودند چه شده است؟
جوان ماجرا را گفت. در این هنگام جبرئیل نازل شده وآیه30 و31نور را نازل کرد. [2]
ــــــــــــــــــــــــ
پی نوشت:
[1]. جعفربن محمد، امام ششم(عليه السلام)، مصباح الشريعة، اعلمى، بيروت، چاپ: اول 1400ق، ص9.
[2]. كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، الكافي (ط – الإسلامية)، دار الكتب الإسلامية، تهران، چاپ چهارم، 1407 ق، ج5، ص521.
- وبلاگ مهمان
- بازدید: 728
- 1