وصیت نامه پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم)
بسم الله الرحمن الرحیم
در آستانه رحلت حضرت محمد(صلی الله علیه و آله)، شخص اول عالم هستی، هستیم و شهادت امام حسن مجتبی(علیه السلام) و همچنین شهادت امام رضا(علیه السلام) و این امور اقتضا می کند که ما این هفته در مورد این بزرگواران صحبت کنیم. بنابراین موضوع بحث ما نکاهی به وصیت نامه پیامبر می باشد و لطیفه های شنیدنی هم هست که لابه لای حرفها خواهم گفت. نزدیک به نکته جالب پیرامون ابعاد زندگی است.
داریم:
«لَقَدْ کانَ لَکُمْ فی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» احزاب/21
پیغمبر برای زندگی شما الگوست و در همه چیز الگوست اعم از بهداشت و شمشیر و عبادت و اشک و زن داری و با رفیق و دوست و دشمن و اسیر و تمامی حرکات پیامبر الگوست.
حرف بسیار است نمی دانم از کجا شروع کنم!
و اما آخرین حرفهای پیامبر
شیخ بهایی از علمای بسیار مهم و بزرگوار که مقبره اش در جوار حضرت رضاست نقل می کند که پیامبر مریض بود و پنجشنبه بود و دید در حال رفتن از دنیاست، سرش را بست و آمد به بلال گفت ای بلال در شهر فریاد بزن که پیامبر می خواهد آخرین حرفهایش را بزند و همه مردم به مسجد بیایند. پیامبر با حالت مریضی به مسجد رفت و مردم هم همگی هجوم آوردند و صغیر و کبیر همه آمدند.
پیامبر فرمود: «وسعوا لمن ورائکم »
یعنی جا بدهید برای کسانی که پشت سرتان هستند تا همه بیایند مسجد پر بشود. و سپس شروع به صحبت نمودند.
وصیت پیامبر به توجه کردن به حلال و حرام خدا
«انا محمد بن عبدالله» من محمد پسر عبدالله هستم که «لایاتی بعدی » یعنی بعد از من پیامبری نخواهد بود «ایها الناس اعلموا ان نفسی نعیت وهان فراقی » خبر مرگ من را به من داده اند و من از خدمت شما مرخص می شوم(به قول حضرت امام)«واستقت لقاء ربی » یعنی رفتن را دوست دارم و از این بابت خوشحال هستم. (مشتاقم) «فباخرنا علی فراق امتی» یعنی اما دلتنگ شما خواهم شد و امت خود را دوست دارم. «ایها الناس اسمعوا وصیتی» مردم وصیت مرا بشنوید. «قد بین الله لکم فی محکم کتابه ما احل لکم و ما حرم » خدا حلال و حرام را در کتاب خود برای شما گفته است پس «فاحلوا حلاله و حرمواحرامه » به حلال توجه کنید و از حرام دوری کنید «و آمنوا بمتشابه » و هر چیزی را که نمی دانید ایمان بیاورید ولی بگویید چون من نمی فهمم به این معنا نیست که وجود ندارد. «و علموا بمحکمه و اعتبروا بامثاله » سپس فرمود: «اللهم هل بلغت »یعنی خدایا گفتم آن چیزی را که باید بگویم.
دومرتبه فرمود: «ایها الذین ایاکم و هذه الاهواء الضالة البعیدة من الله» یعنی مواظب باشید دنبال هوی و هوس نروید. و هردو سه جمله باز می فرمود: «اللهم هل بلغت » مثل سوره «الرحمن »، «الله الله فی دینکم » رهبر انقلاب فرمود تمام مقصد ما مکتب ماست البته حضرت امام هم از رسول اکرم آموخته بود یعنی تمام هدفتان دین باشد.
قبل از آمدن مادری به من زنگ زد که من مادر مفقودالاثر هستم ولی وقتی بدحجابی را می بینم دلم خون می شود. بگویید حتی اگر با خدا لجبازی می کنید یا از قیامت نمی ترسید حداقل به فکر دل ما باشید و من هم گفتم می گویم. «اللَّهَ اللَّهَ فِیمَا مَلَکَتْ أَیْمَانُکُمْ أَطْعِمُوهُمْ مِمَّا تَأْکُلُونَ وَ أَلْبِسُوهُمْ مِمَّا تَلْبَسُونَ وَ لَا تُکَلِّفُوهُمْ مَا لَا یُطِیقُونَ فَإِنَّهُمْ لَحْمٌ وَ دَمٌ وَ خَلْقٌ أَشْکَالُکُمْ فَمَنْ ظَلَمَهُمْ فَأَنَا خَصْمُهُمْ وَ اللَّهُ حَاکِمُهُمْ»(عوالیاللآلی، ج1، ص256) «اللَّهَ اللَّهَ فِیمَا مَلَکَتْ أَیْمَانُکُمْ» از خدا بترسید در مورد کسانی که زیر دستتان هستند مثل برده، شاگرد و. . . . «أَطْعِمُوهُمْ مِمَّا تَأْکُلُونَ» از همان چیزی که می خورید به آنها هم بدهید. و در غذا و بشقاب و فرش و زیلو فرقی نگذارید.
و در مورد لباس هم همینطور، لباس غلام حضرت امیر از خودشان گرانتر بود و وقتی خود قنبر علت را جویا شدحضرت فرمود چون جوان دوست دارد شیک پوش باشد. «وَ أَلْبِسُوهُمْ مِمَّا تَلْبَسُونَ» از همان لباس خودتان به آنهابدهید. «وَ لَا تُکَلِّفُوهُمْ مَا لَا یُطِیقُونَ» چیزی را که طاقت ندارد تکلیف نکنید چون نمی تواند.
شما پیرمردی و سحرخیز هستی دلیل نمی شود او جوان یا بچه است و خوابش سنگین است ولی چون خودت بیدارشده ای او را هم اذیت کنی. «فَإِنَّهُمْ لَحْمٌ وَ دَمٌ وَ خَلْقٌ أَشْکَالُکُمْ » او هم گوشت و پوست و انسانی مثل توست. «فَمَنْ ظَلَمَهُمْ فَأَنَا خَصْمُهُمْ» یعنی پیامبر فرمود اگر کسی به زیر دستش ظلم کند خودم در قیامت جلویش را می گیرم و با من طرف است. «وَ اللَّهُ حَاکِمُهُمْ» و قاضی خداست و طرف دعوی من هستم.
«الله الله فی النساء» نسبت به خانمها مواظبت کنید. «اوفوا لهن مهورهن » مهرشان را بدهید اگر دارید و نگویید چه کسی داده و چه کسی گرفته است. «و لا تظلموهن » به خانمها ظلم نکنید. «فتخر بکم حسناتکم یوم القیامة » اگر کسی به خانمی ظلم کند هر کار خیری که انجام داده است از بین می رود. ما مؤمنین و افرادی داریم که اعمال خوبی انجام می دهند ولی با زن خود خوب نیستند. «اللهم هل بلغت » یعنی گفتنی ها را گفتم؟ ! سپس فرمود: «ایها الناس اطیعوا ولاة امورکم » ولی امر را اطاعت کنید اگر گفتند باید کسی را اطاعت کنید، اطاعت کنید. «و ان کان عبداً حبشیاً» اگر چه بنده حبشی باشد. «و لاتعصوهم » یعنی معصیت نکنید. «من اطاععهم فقد اطاعنی » کسی اگر او را اطاعت کند من را اطاعت کرده است. «و من اطاعنی فقد اطاع الله»
«و من عصیهم فقد عصانی » و اگر از فرمان او سرپیچی کنید گویی از فرمان من سرپیچی کرده اید. «و من عصانی فقد عصی الله» کسی که از رسول خدا سرپیچی کند گویی از خدا سرپیچی کرده است.
در مورد مراجع تقلید هم همینطور است و گفته اند: «الراد علیهم، کالراد علینا و الراد علینا، کالراد علی الله» یعنی اگر کسی زیرحرف مراجع تقلید بزند زیر حرف رسول خدا زده است و گویی زیر حرف خدا زده است. «اللهم هل بلغت »
وصیت پیامبر به دوست داشتن اهل بیت و قرآن
«ایها الناس علیکم بحب اهل بیتی و علیکم بحب جملت القرآن » یعنی اهل بیت من و اهل قرآن را دوست داشته باشید. «وعلیکم بحب اهل العلم » یعنی دانشمندان را دوست داشته باشید. «و لاتنقضوهم و لاتحسودهم و لاتطععنوا فیهم » یعنی خلاف آنها انجام ندهید حسادت نورزید و نیش نزنید. «و من احبهم فقد احبنی » یعنی کسی که اهل بیت، اهل قرآن و علم رادوست داشته باشد من را دوست دارد. «اللهم هل بلغت » گفتنی ها را گفتم! بعداً نگویی یا رسول الله کم گفتی!
پیامبر 23 سال زحمت کشید و همه چیز گفت. روزی کسی کنار امام صادق نشسته بود و امام پرسید اجازه می دهید دستتان را فشار بدهم و او اجازه داد. امام دست او را فشار داد و سرخ شد. سپس فرمود اسلام حتی برای همین اندازه تغییر رنگ نیز حکم دارد که جریمه اش چقدر است.
حدیث داریم پیامبر گاهی تصمیم می گرفتند از گوشت مرغ استفاده کنند و چون کوچه های شهر آن زمان تمیز نبود 3روز مرغ را نگه می داشت و خودشان دانه می دادند و سپس می خوردند و این است دستور بهداشتی اسلام. یا برخی مواقع پیامبر لباسش را در ظرف آب می جوشاند(یقلی ثوبه » لباسش را می جوشاند. چون هوای داغ در زمانی که ضدعفونی و سم پاشی و اینجور چیزها نبود حمامی نبود آب لوله کشی نبود ولی عالی ترین مسائل بهداشتی را رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) اجرا می کرد.
در خیراتشان حضرت رسول گوسفند داشت هیچ وقت نمی گذاشت که این صد گوسفند زیاد شود با اینکه صد تا میش سالی صد تا بره می زایند اگر دوقلو نزایند یعنی رسول اکرم سالی صد تا گوسفند را ذبح می کردند و آبگوشت آنرا به ملت می دادند سخاوت نمی گذاشت که گوسفندانش زیاد شود و نمی خواهد خیلی بگویید که ما دو میلیون داشتیم حالا سیزده میلیون دادیم شما با دو میلیون کار کنید باقی آنرا هر چه زیاد آمد به گرسنه ها بدهید البته آدم باید سرمایه داشته باشد اما هر چه تولید می کنید به این و آن بدهید مهم نیست که شما چقدر پول دارید مهم این است که چقدر دل را شاد کردید یک روز حضرت رسول دید که آب باران زیاد است فرمود که چرا می گذارید این آبها هدر برود جلوی آب را ببندید سدسازی کنید این جلوی آب را بستند چیزی است که جمهوری اسلامی و بعضی کشورها به آن رسیدند که ما زمین داریم امروز کسی به ما رسید و گفت که شما هم در تلویزیون اعلام کنید که زندگی بهتر با فرزند کمتر گفتم خوب آنقدر هستند که در این مورد صحبت کنند اما من هم از این جهت صحبت می کنم این مطلب را شما بگویید من هم می گویم اولاد کمتر زندگی بهتر را شما بگویید و من هم می گویم اولادها شما هم یک کم می توانید کار کنید ما اینطور نیست که خیلی کمبود داشته باشیم البته خوب اگر یک وقت مصلحت باشد اجازه فقهی است مثلاً وقتی جمهوری اسلامی دید که اگر اینطور به جمعیت افزوده شود ما وابسته می شویم ما جمعیتمان زیاد باشد و وابسته و کم باشد وبتوانیم خودمان را حفظ کنیم کمی که مستقل باشیم از زیادی که وابسته باشیم بهتر است این یک اصل اما یک اصل دیگر هم داریم و آن این است که ما از آب و خاکمان به طور صحیح استفاده نکردیم حدیث(رسول اکرم فرمودند از هدر رفتن آب جلوگیری کنید و جلوی آن را سد ببندید ما هم آب و زمین را هدر می دهیم و. . . و. . . .
اصلاً اگر وزارت کشاورزی کل وزارتخانه را با همه تشکیلات به خوزستان ببرد و در آن جا کار کنند خود خوزستان می تواند گندم تمام ایران را تأمین کند ما از سرزمینمان درست استفاده نمی کنیم و در مرکز تشریفات هم زیاد شده است حتی در عالم آخوندها هم تشریفات دارد زیاد می شود مثلاً اعزام روحانی به جبهه ما می بینیم که مثلاً 32 نفر در دفترهای مختلف قم و تهران و غیره فرد برای اعزام روحانی به جبهه هست اما در خود جبهه روحانی هم نیست نفر برای نفر کار می کنند آفتابه لگن دست هم در عالم آخودها و هم در میان مهندسها مثلاً مهندس کشاورزی خانه اش شمیران است اما زمین کشاورزی خوزستان ما هنوز نیروهایمان به کار نیفتاده اند خیلی نیرو داریم مملکت ایران خوب کشوری است آنقدر کشورها هستند که مثلاً یا نفت ندارند یا جنگل یا دریا و بسیاری از کشورها نیرو ندارند یا همت ندارند مملکت ما مملکت خوبی است منتها در دوره سربازی باید از این نیروها خوب استفاده کرد و در مورد یک سری چیزها خط شکنی لازم است.
حضرت رسول سالی یک مرتبه از جوانان مدینه سان می دید و هر کدام را که مناسب کارهای خاصی می دید به آن را اعزام می نمود از جوانهای برازنده و سالم برای حفاظت مرزها و از آنهایی که نقصی داشتند در درون شهر و برای حفاظت استفاده می کرد یک وقت من یک دوستی داشتم که قدش کوتاه بود به گفتم خوش به حالت تو را سربازی نمی برند گفت چرا می برند منتها به من می گویند عدس پاک کن ما همه نیروهایمان را را هنوز به کار نگرفته ایم آدم بیکار نباید داشته باشیم امام صادق(علیه السلام) میهمان داشتند از یک یک آنها احوالپرسی کرده سپس شغل آنها را جویا شدند یکی از آنها گفت که بیکار هستم و وقتی آن فرد این حرف را زدند امام صادق فرمودند: «سَقَطَ مِنْ عَیْنِی» تو از چشم من افتادی. بیکار معنا ندارد ما هنوز همه مان کار نکرده ایم به هر حال.
سرشماری ما فکر می کنیم که سرشماری از فرآیندهای دنیای امروز است فرمود(اکتبوا الی کل من تلفط بالاسلام) هر کس اسلام آورد و هر کس دارای بچه شد و هر کسی که کلمه اسلام از دهانش در آمد فوری او را بنویسید تا من همیشه آخرین آمار را داشته باشم و هر کس هم که از دنیا رفت مرا خبر کنید مسئله سرشماری مسئله ای است که رسول الله در مورد آن عمل می نمودند چون ما از این احادیث خبر نداریم فکر می کنیم که این مسائل تازه است و مال دنیای امروز حضرت رسول به حضرت امیرالمومنین فرمودند شما در جبهه باید تعدادی جاسوس داشته باشی که چشم تو باشند که مهمترین اخبار را هر لحظه به تو خبر بدهند.
اسیرهای جنگی را پیامبر احوال پرسی می کرد و اگر مشکلی داشتند مشکل آنها را حل می کرد. شنیده اید که هواپیماها چند موتوره هستند پیامبر در مورد افرادی که برای ماموریت اعزام می کرد همیشه برای آنها جانشین هم می فرستاد مانند اینکه اگر یک موتور هواپیما از کار بیافتد موتور دیگر جایگزین می شود ایشان هم از افراد ذخیره استفاده می کردند و یا اگر یکی از آنها ریگی به کفششان بود دیگری مراقب باشد مثلاً مسئله فتوکپی ما حدیث داریم:
امام رضا فرمودند هر نامه ای را که برای هر کس می فرستید باید یک نسخه عین آنرا برای خودمان داشته باشیم که اگر در نامه کم و زیادی شد ما نسخه اصلی را داشته باشیم و بتوانیم ثابت کنیم.
در یک کلام ما هنوز با اسلام آشنا نشده ایم نمی دانیم اسلام چیست به همین خاطر امام رضا فرمود اگر مردم بدانند اسلام چیست همه مسلمان می شوند مانند مسیحی و یهودی که اصلاً نمی دانند که اسلام چیست وگرنه اگر اسلام مطرح شود و بفهمند که ما قانون جالبی و مترقی شما(؟)پیدا نمی کنید مگر اینکه در اسلام باشد.
پیامبر خیلی زحمت کشید 23 سال شب رحلت پیغمبر بحث ما را گوش می کنید برادران و خواهران درباره خودکفایی چیزی بگویم چون سال بازسازی است رسول اکرم را در طائف سنگ باران کردند از طائف رفت بیرون خسته و گرسنه و تشنه تا به بیابانهای طائف رسید تا بچه های طائف رهایش کنند بعد یک درختی بود معذرت می خواهم به دیوار باغی تکیه داد هوا گرم سنگ خورده دویده، تشنه، خسته رسول خدا افتادند پای دیوار یک خورده که استراحت دید کسی از در باغ آمد بیرون پرسید که این باغ مال کیست فرد گفت مال فلان یهودی یا مشرک. دیدند که تا حالا به دیوار یهودی تکیه نداده رسول اکرم همان طور که نشسته بود خود را کشید و کشید و به یک درخت تکیه داد مؤمن تکیه به دیوار مشرک نمی دهد. خدا نکند زنهای ما بخواند و حرفی نداشته باشند یک چیز ایرانی را خرج کنند. خدا کند کارگرهای مادر کارخانه که کار میکنند و حالا چون ایرانی است بگویند خوب است نگویند حالا چون ایرانی باید باز کنیم هر نعلبکی یک جوری است. جوری باشد که وقتی گفتند ایرانی است بگوید احسنت. می گویند کلک می زنند که مردم نفهمند ایرانی است و لیکن ما که می فهمیم رو با زیرش فرق دارد. روی صندوق با زیرش فرق دارد. تازه کسی هم نفهمد خودت که می دانی. مردم هم که می دانند کلک دیگر بس است. کلک هم یک سال ده سال. . . . باید کاری کرد که بگویند سر و ته این صندوق یکی است.
وصیت پیامبر به دادن زکات
ایها الناس: رسول خدا مریض بود و بلال را خواند تا مردم را در مسجد جمع کند تا حرف آخر را بزنند سرشان را بستند و از بالای پله های منبر گفتند: «و اسعموا لمن وراءکم » جلویی ها به عقبی ها راه بدهید. مردم کشاورزی که گندم هایشان را به سیلوها می فروشند زکات می دهند! اگر زکات ندهند برکت از مالشان می رود. «و من لم یزک فلا صلوة له » کسی که زکات مالش را ندهد نمازش قبول نیست. «و لا دین له » دینش هم فایده ندارد. «و لا صوم له » روزه اش فایده ندارد. «لا حج له »حجش فایده ندارد. «لا جهاد له » جهادش فایده ندارد. چون اسلام به هم وصل است اگر همه نماز را بخوانید ولی السلام علیکم را نگویید انگار هیچی، و فایده ندارد.
چهل متر طناب داد تا بیاندازیم و این سطل به ته چاه برسد، اگر نه متر طناب آماده کنی آخر سر هم به ته چاه نمی رسی مثل ماشین اسلام به هم متصل است.
استارت ماشین را که می زنی اگزوزش دود می دهد و اینها به هم متصلند.
یک کلید که، 8 تا دنده دارد اگر یکی از آنها صاف شود در باز نمی شود. اسلام که پزشکی نیست. در پزشکی می تواند بگوید من متخصص حلق و بینی هستم اگر به او بگویی پای بچه ام شکسته است می گوید پیش شکسته بند برد. من متخصص چشمم. پزشکی را می توان تخصصی کرد ولی دین که تخصص نیست. یک نفر می گوید من متخصص در سینه زدن هستم. هیچ کاری درست نیست. یک نفر می گوید من متخصص در چادر سیاهم غیبت می کنم که هیچ زن بی حجابی نمی کند. من متخصص در تحصیلم نمره ام بیست است و حال ندارم نماز بخوانم. ولی این درست نیست اسلام به هم مربوط است.
«لَقَدْ کانَ لَکُمْ فی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ »احزاب/21
یعنی رسول الله در جبهه و همه چیز مدل بود همه اش با هم بود.
وسط جنگ امیرالمومنین نگاه به آسمان می کند ابن عباس به ایشان می گوید چرا سر به هوا هستی؟ ! می گویند منتظرم خورشید وسط ظهر است باید نماز بخوانم. می گوید وسط جنگ هستیم. ولی ایشان می گویند علی در وسط جنگ باید نمازش را بخواند. جنگ و نماز از هم جدا نیست. امیرالمومنین وسط جنگ تشنه می شوند آب میدهند می بیند بهداشتی نیست ظرف پس می زند می گویند وسط جنگ است. می گویند ایشان: علی وسط جنگ کار خلاف بهداشت نمی کند. وسط جنگ یک نفر تیر می خورد و می افتد همه می گوید شهید شد پیامبر می گوید لباس بیت المال را بدون اجازه پوشید ولو شهید شده باشد خدا صواب شهادت را به او نمی دهد. اینها مشکل است و به خاطر همین می گویند پلی که از جهنم رد می شود از مو باریکتر است. در دنیا هم خوب شدن از مو باریکتر است. باید دقیق بود.
وصیت پیامبر به رفتن حج
«ایها الناس: ان الله قد فرض الحج علی من استطاع علیه سبیلاً» هر کس مستطیع است باید به حج برود. «و من لم یسأل » اگر کسی به حج نرفت یا یهودی از دنیا می رود یا مجوسی یا خرانی مگر اینکه مریض باشد یا «او منع سلطان جائر» یا شاه ستمگر جلویش را بگیرد. این دیگر عذر است.
بعد فرمودند: «علی لا نصیب به فی شفاعتی »
اگر کسی بتواند برود حج و نرود من در روز قیامت شفاعتش را نمی کنم.
وصیت پیامبر به کنترل زبان و چشم
«یا ایها الناس احفظوا السنتکم » مواظب زبانتان باشید «وابکوا اعینکم » گاهی بگریید یکی از الطافی که ما داریم نعمت خوب گریه است. روز قیامت همه چشمها گریان است جز چند چشم اینکه انسان یاد گناهش بیافتد و گریه کند. گریه ارزش دارد گریه در مظلومیت اهل بیت گریه به خاطر گناه و از ترس خدا. بعضی ها وقتی گریه شان بگیرد خودشان را نگه می دارند که گریه نکنند. اگر گریه در مقابل این باشد که خودش را باخته درست نیست ولی گریه در مقابل خدا ارزش دارد.
«ایها الناس اتعبوا ابدانکم » یک خورده جون بکنید نگویید می خواهیم خوش بگذرانیم.
یک نفر به ما گفت برای درس خواندن بیا من اول رفتم دیدم برای نمره درس می خوانند نه برای عشق درس این را که دیدم نرفتم. اسیرهای جنگی را که می خواستند بفروشند آنهایی که دارای هنری بودند گرانتر می فروختند یک نفر را ده برابر فروختند گفتند این چه هنری دارد که این قدر گرانتر است گفتند تشنه شناس است به کسی نگاه کرده می گوید این تشنه است. فردی او را خرید بعد میهمانی داد غذای با گوشت شور. . . مردم همه گفتند آب برده و اسیر جنگی گفت دروغ می گویند تو مرا برای تخصصم خریدی من می گویم دروغ می گویند یک نفر گفت مرگ بر تشنه شناس و ظرف برداشت آب بیاورد مرد گفت هان این تشنه است. آنکه نشسته تشنه نیست. کسی که عاشق علم است به عیادت دبیر می رود اگر مریض شد؟ ؟ ؟ خوشا بحالش نمی گوید الحمدلله امروز راحتیم.
«جاهدوا عدوکم » در جبهه ها باشید «و أعروا مساجدکم » در مسجد نماز بخوانید.
یک نفر به خانه ما آمد از آقای شهرش عیب گفت گفتم من مسئول نیستم خودم عیب دارم تازه عیب هایی که گفتی برای خود آقا نبود برای پسر و دختر و. . . او بود. «لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرى» انعام/164 مثل حضرت نوح که حریف پسرش نشد.
حضرت لوط حریف خانمش نشد گناه آنان چیست! آقا باید عادل باشد بداخلاق بود اشکالی ندارد شما نماز بخوانید بخاطر ثوابش نه به خاطر اخلاق آقا. مسجد را پر کنید تا آمریکا ناراحت شود. ابر قدرتها از اتحاد ما می ترسند و نباید مسائل کلی را فدای امور جزیی نمود.
«واخلصوا ایمانکم و انصحوا اخوانکم » دلتان پاک باشد و نسبت به دیگران خیرخواه باشید. حدیث داریم کسی که انسانی را ببیند که کمک می خواهد و بی تفاوت بگذرد مسلمان نیست پس چرا ما وقتی کسی را می بینیم که بنزین می خواهد بی تفاوت می گذریم و. . . . یا شاگرد قوی به ضعیف کمک کند و همین کارها برای ما خواهد ماند. حرف بسیار است ولی اشاره می کنند وقت تمام شده است.
خدایا آبرومندانه ترین افراد رسول خداست و حدیث داریم همه لحظه مرگ رسول خدا را می بینیم و نمی دانیم از ما راضی است یا خیر؟ ! خدایا به حق محمد و آل محمد به ما توفیق بده نیت و اعمال و افکار ما طوری باشد که رسول خدا از ما راضی باشد.
خدایا به حق پیامبر، عزیزترین افراد، کشورهای اسلامی و کشور ما و مسئولین وامت و دخترها و پسرهای ما را روز به روز بر ایمان و علم و اتحاد و اخلاصشان بیفزا.
خدایا به ما توفیق بده اعمالمان طوری باشد که از قیامت و مرگ همچون رسول خدا نترسیم.
روح امام و شهدا را از ما راضی گردان و به رهبر عزیز انقلاب سلامتی همراه با بصیرت و عزت و قدرت مرحمت بفرما.
«والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته»
متن برنامه ی درس هایی از قرآن کریم حجت الاسلام قرائتی؛ تاریخ پخش :: ۱۳۶۸/۷/۶
منبع: http://ahlolbait.co
- وبلاگ عظیم محمودی
- بازدید: 2180
- 6