بركات ارتباط قلبى با امام‏زمان (عجل الله تعالی فرجه الشريف)

تاریخ ارسال:ج, 01/18/1396 - 12:19

بركات ارتباط قلبى با امام‏زمان (عجل الله تعالی فرجه الشريف)

تأكید بنده این است كه ارتباط حضورى بین عاشقان ولى‏الله‏الاعظم، با آن حضرت یك ارتباط ملموس شیرینى است كه هر كس از آن محروم شود از عیش بزرگى محروم شده‏است. آیا شما در این‏باره فكر كرده‏اید كه همین حالا مى‏شود قلباً با حضرت ارتباط داشت؟ آیا روى این مسئله وقت گذاشته‏اید؟ البته؛ نه به یك شكل ارتجاعى انحرافى كه انجمن حجّتیه فقط شعارش را داد و از عقاید خرافى مردم، بناى خود را ساخت، یا این‏كه امروزه گروه‏هایى مردم را مشغول این موضوعات كرده‏اند كه چه كسى امام را ملاقات كرده و در واقع مردم را مشغول افراد مى‏كنند تا متوجه مقام امام (علیه اسلام)، این نوع برخوردها با موضوع، برخوردهاى خطرناكى‏

______________________________
(1)- در این مورد مى‏توانید به تفسیر قیم المیزان، به‏خصوص به تفسیر آیات 59 نساء، 44 مائده، 59 آل‏عمران، 33 احزاب و 124 بقره رجوع فرمایید.

(2)- براى بررسى جنبه تاریخى- سیاسى موضوع مى‏توانید به كتاب فلسفه حضور تاریخى حضرت حجّت (عجل الله تعالی فرجه الشريف) رجوع بفرمایید.

مبانى معرفتى مهدویت، ص: 82

است. ولذا آن‏ها عموماً طعمه بازى‏هاى سیاسى غرب و استعمار مى‏شوند. از همان‏ها بپرسید حضرت را چگونه قبول دارید؟ معلوم نیست تصوّر و اندیشه صحیحى از حضرت (عجل الله تعالی فرجه الشريف) داشته باشند.

یك وقت عشق به حضرت حجّت (عجل الله تعالی فرجه الشريف) دكان‏دارى است و یك زمانى یك بیدارباش است. نسل نو كه نسلى بیدار است حیف است كه از ارتباط قلبى با انسان كامل محروم باشد. اگر شما رسیدید به این كه كسى هست كه به شما كمك جدّى مى‏كند، یعنى تمام انسانیت شما را هدایت مى‏كند پس باید با او ارتباط داشته باشید آن هم ارتباطى ارادتمندانه. حداقل روى این مطلب فكر كنید.

عدّه‏اى هستند كه با چشم باطن، مثل زمانى كه شما در خواب، چیزى را مى‏بینید، حضرت را مى‏بینند، بعضى‏ها در حدّ رؤیت باطنى نیستند، ولى قلبشان آماده است و از انوار و هدایت‏هاى آن حضرت مدد مى‏گیرند. زمان، زمانى نیست كه این دنیا و قراردادهایش، براى زندگى به تنهایى كافى باشد و از امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشريف) محروم باشیم. صاحبِ امر براى مدد به ما انسان‏ها حضرت حجّت (عجل الله تعالی فرجه الشريف) است. هنگامى كه شما با مقدّماتى توانستید مسئله را براى خودتان حل كنید، آرام‏آرام، چشم قلب شما نسبت به توجّه به آن مقام عظیم بینا مى‏شود. آن وقت خود امام وجود خودش را براى قلب شما ثابت مى‏كند. مگر خداوند نمى‏فرماید: «اگر شما با عبادات خود به سوى من آمدید، من آن‏چنان شما را دیندار مى‏كنم كه به یقین برسید»[1] این وعده حق است كه شما با ایمان بیایید، من شما را به یقین‏

______________________________
(1)- سوره حجر، آیه 99.

مبانى معرفتى مهدویت، ص: 83

مى‏رسانم. شما مسائل علمى‏و معرفتى امامت را حل كنید، بعداً از طریق بندگى خداوند، به سمت این قطب عالم امكان بروید، ببینید چه مددهایى مى‏كند كه بنده شرمنده مى‏شوم از این‏كه از آن مقام برین، به‏طور سطحى برایتان سخن گفتم، والله شرمنده‏ام.

مرحوم آیت‏الله طهرانى از قول آیت الله قاضى طباطبایى (رحمة الله‏علیه) نقل مى‏كنند كه: «اگر كسى درست سیر و سلوك كند، حتماً خداوند او را به مسیر اهل‏البیت مى‏كشاند».

در هر صورت، مقام آن حضرت بسیار بالاتر از این‏ها بود و از حضرت عذر مى‏خواهم چون بناى این بحث، طرح اوّلیه‏اى از نحوه حضور حضرت است، ولى آنچه شأن موضوع بود آن نیست كه ما گفتیم. ما به‏عنوان مقدّمه، بحثى را جهت عزیزان مطرح كردیم.

امیرالمؤمنین (علیه اسلام) مى‏فرمایند:

«مالِلّهِ آیةٌ اكْبَرُ مِنّی»[2]

؛ یعنى براى خداوند آیت و نشانه‏اى بزرگ‏تر از من نیست، بنابراین با شناخت مقام و مرتبه امام معصوم‏كه در حال حاضر حضرت مهدى‏اند- بسیارى از مراحل خداشناسى را مى‏توان طى كرد، ولى ابتدا باید به نحوه حضور آن حضرت آگاهى پیدا كرد تا در مراحل دیگر به بى‏راهه نرویم.

خدایا! بارالها! پروردگارا! ما را به معارف اسلامى بیش از پیش آشنا بگردان.

خدایا! قلب ما را ظرف معارف قرآنى قرار بده.

______________________________
(1)- «بحارالانوار»، ج 23، ص 206.

مبانى معرفتى مهدویت، ص: 84

خدایا! آمادگى براى مدد گرفتن از انسان كامل، حضرت حجّت (عجل الله تعالی فرجه الشريف) را بر ما ارزانى بدار.

خدایا! قلب آن حضرت را از ما راضى بگردان.

خدایا! ما را لیاقت دریافت الطاف غیبیه انسانِ كامل عطا بفرما.

خدایا! فرج پربركت آن حضرت را تسریع بفرما.

«والسلام علیكم و رحمة الله و بركاته»

مبانى معرفتى مهدویت، ص: 87

[1] ( 1)- سوره حجر، آیه 99.

[2] ( 1)-« بحارالانوار»، ج 23، ص 206.