گناه مانعی کهن در مسیر کمال
حضرت آیت الله ممدوحی تحت عنوان گناه مانعی کهن در مسیر کمال می گویند:
علامه طباطبایی (ره) بر این اعتقاد بودند که با انجام کمترین معصیت، راه به حرم معارف الهی مسدود و رسیدن بدان بارگاه ممنوع است و وظیفه مند بودن در برابر فرمانهای الهی، شرط اول کمال و گام نخستین سلوک است.
البته این کار، بسیار دقیق و دشوار است و به سادگی قابل دستیابی نیست، و مراقبتی شدید و احتیاطی کامل را می طلبد.
مرحوم علامه(ره) در رساله «الولایه» نقل کرده اند که استاد بزرگوارشان مرحوم آیت الله العظمی سید علی قاضی طباطبایی فرمودند:
مرتاضهای هندی که هفته ای یک مغز بادام می خورند یا به کارهایی نظیر نخوابیدن و یا بر روی یک پا وبا دست های گشوده در تمام شبانه روز ایستادن و... می پردازند در واقع از کارهای مشکل به سوی کارهای آسان فرار می کنند. آنچه مشکل است، آن است که در طول هفتاد سال عمر یک بار هم دروغ، غیبت، ریا، و یا نگاه غیر جایز از انسان سر نزند.
برخی از شاگردان مرحوم آیت الله حاج آقا رحیم ارباب نقل کردند که وی می فرمود: من می توانم ادعا کنم از پانزده سالگی تاکنون، به هیچ نامحرمی نگاه نکردم.
پس التزام عملی به تمامی تکالیف آسمانی،نخستین شرط ورود به حرم امن الهی است، و به تدریج باید به ظرفیت وجودی خود افزود که امیر مومنان (علیه السلام) در نهج البلاغه فرمودند:
«ان هذه القلوب اوعیه فخیرها اوعاها»
این دلها، ظرفهایی هستند و بهترین آنها، با ظرفیت ترینشان است.
برنامه ای که خدای متعال، در آیین مقدس اسلام، برای بشر پی ریزی فرموده، بر این اساس است که بدن مادی فانی و غیر ماندگار را، الهی و روحانی کند.
زیرا تخلف از فرمانهای الهی، روح ربانی را بدنی می کند و قابلیت رشد و کمال را از او می کیرد و زمین گیرش می سازد. ناآگاهانی که کمترین بهره ای از این فضا ندارند، تلاش می کنند که برنامه های آسمانی الهی را زمینی سازند و همه چیز را درخدمت طبیعت و دنیا قرار دهند.
آنها با تمام کوشش، به توجیهات دلخواه خود و تحریف آیین الهی اسلامی می پردازند تا بشر بیچاره را، زمین گیر و در طبیعت حیوانی دفن کنند. آنها، تامین سعادت انسان را در سیری شکم و اشباع شهوات می دانند و چیزی را فراتر از آن نمی شناسند.
⚫️⚫️➖➖▪️▪️⚫️⚫️➖➖▪️▪️⚫️⚫️➖➖▪️▪️⚫️⚫️➖➖▪️▪️⚫️⚫️➖➖▪️▪️⚫️⚫️➖➖▪️▪️⚫️⚫️
منبـــــع : پـــــایگاه اطــــلاع رســـــانی دارالارشــــــاد
- وبلاگ ایمان فروزش
- بازدید: 924
- 3