استقامت در طریق الی الله
موانع و مشکلات، مؤمن را زیر چرخ دنده های مشکلات، مهذّب می کنند. مؤمنی که از ابتدا، توفیق تذکرات خاص یا اقدامهای سنگین توحیدی را ندارد، بعد از مدتی بر اثر فشارها همینها را پیدا می کند.
یک گوهر گرانبهایی در وجود انسان هست که اگر حیات پیدا کند، همه استعدادها تحت الشعاع آن هستند.
ما شبیه کسی هستیم که گنجی دارد؛ اما خاک و خاشاک، روی آن را گرفته است و نمی تواند بهره برداری کند. انسان سعی و تلاش می کند و ناگهان می بیند مشکلی پیدا شد؛ تا می آید به رفع آن مشکل مشغول شود، از طرف دیگر دوباره مشکل می آید؛ ولی چاره ای نیست و جای دیگر خبری نیست. باید در این طریق استقامت کرد.
از مرحوم ملاحسینقلی همدانی نقل شده است: من در جوانی بسیار سعی می کردم و هیچ دری برای من باز نمی شد. هر چه توسل پیدا می کردم فایده نمی کرد. روزی در صحن امیرالمؤمنین علیه السلام با حال یأس نشسته بودم، تا این که کبوتری آمد و نظر من را به خود جلب کرد. کبوتر گرسنه بود و یک تکه نان خشک آنجا افتاده بود. یکی دو نوک به آن زد و رفت. من نشسته بودم و در فکر بودم که دیدم دوباره آمد نوک زد. دید آن نان سفت است، رفت. برای بار آخر آمد و آن قدر به آن نان خشک نوک زد تا این که آن را خورد. من از آن کبوتر درس گرفتم و با خود گفتم: در مسیری قرار گرفته ای که جای دیگر خبری نیست، استقامت کن:
إِنَّ الَّذینَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلائِکَهُ أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّهِ الَّتی کُنْتُمْ تُوعَدُون؛[۱]
آن هایى که گفتند پروردگار ما اللَّه است و بر گفته خود پافشارى و استوارى هم کردند، ملائکه بر آنان نازل شده، می گویند نترسید و غم مخورید و به بهشت بشارت و خوشوقتى داشته باشید بهشتى که در دنیا همواره وعده اش را به شما مى دادند.
-------------
پی نوشت:
[۱]. سوره فصلت، آیه ۳۰.
----------------
منبع: بنیاد هاد
- وبلاگ جاهدکاظمی
- بازدید: 711
- 2