ارتباط مستقیم حس بویایی با بیماری آلزایمر!

تاریخ ارسال:چ, 06/03/1395 - 07:04
حس بویایی
محمد رضا عمرانی - متخصص گوش و حلق و بینی

یک متخصص گوش و حلق و بینی گفت: بی توجهی به حس بویایی، تبعات جبران ناپذیری چون بیماری آلزایمر و میگرن را به دنبال دارد.

محمد رضا عمرانی متخصص گوش و حلق و بینی، اظهار کرد : حس بویایی یکی از مهم ترین و اصلی ترین حواس پنجگانه انسان است که ضعف یا عدم وجود آن هشداری برای سلامتی بوده و زمینه را برای ابتلا به بسیاری از بیماری های مهم فراهم می کند.

این متخصص گوش و حلق و بینی در خصوص عواملی که می توانند بویایی را تحت تأثیر قرار دهند،  گفت: ریشه اختلالات بویایی را می‌توان در مشکلات شیمیایی ـ عصبی جست‌ و جو کرد. برخی از توده های سقف مغز می توانند با آسیب رساندن به مخاط بویایی، آن‌را از میان برده و ممکن است سبب ناتوانی جدی فرد شوند. همچنین بیماری هایی مانند آلرژی و سینوزیت مزمن می توانند بویایی فرد را مختل کنند.

وی با اشاره به اینکه اختلال بویایی ارتباط مستقیمی با بیماری های جدی دارد، بیان کرد: برخی از بیماری های عصبی مانند آلزایمر با تحلیل سلول های عصبی می توانند تا حد چشمگیری بویایی را دگرگون کنند و این دگرگونی به این معناست که فرد را از تشخیص بو های آشنا ناتوان می سازد.

عمرانی افزود: یکی از نخستین نشانه های مبتلایان به آلزایمر ، بهم ریختگی حس بویایی است که هشدار بزرگی برای این بیماری محسوب می شود و چنانچه جدی گرفته نشود، رویه های تلخ تر این بیماری خود را نمایان می سازد.

 این متخصص گوش و حلق و بینی با بیان اینکه برخی از افراد بوهای عجیب و غریب مانند بوی ماهی که وجود خارجی نداشته، استنشاق می کنند، اظهار داشت:یکی از نشانه های پیش درآمدی عارضه میگرن، حس بوهای نا خوشایند است. بنابراین توهم بو مقدمه ای برای آغاز میگرن محسوب می شود.

وی یادآور شد: در صورت مشاهده هرگونه اختلال در بویایی باید به متخصص مراجعه کرده چرا که تشخیص زودتر از موعد می تواند نقش موثری در پیشگیری از بیماری های جدی داشته باشد.

*******************************************
منبــــــــع : گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جـــــوان

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
لطفا پاسخ سوال را بنویسید.