کشور نیازمند «انقلاب اقتصادی» است
اتخاذ شعار سال از سوی مقام معظم رهبری، بیانگر مهم ترین ضرورت های پیش رو است، حداقل یک دهه است که رهبر معظم انقلاب اسلامی شعارهای سال را با دو محوریت فرهنگ و اقتصاد مطرح می کنند و این حامل پیام مهمی است.
امسال نیز شاهد بودیم که برای چندمین سال پیاپی بار دیگر مسائلی همچون اقتصاد، معیشت، خروج از رکود و رونق اقتصادی در شعار سال مستتر است و اصرار بر این شعارها بیانگر واقعیت های موجود در جامعه است.
امروز کشور نیازمند یک انقلاب و تحول اقتصادی است چراکه بسیاری از مبانی و ظرفیت ها و همچنین نیروی انسانی لازم برای این تحول را در اختیار داریم و وجود یک فرماندهی متمرکز برای هدایت این تحول و رونق اقتصادی بسیار ضروری است.
فقدان این فرماندهی متمرکز سبب شده تا منابع مادی و انسانی بسیار زیادی معطل باشند و هر روز نیز شاهد تعطیلی کارگاه ها و افزایش تعداد و آمار بیکاری در جامعه هستیم و رهبر معظم انقلاب امسال نیز در فرمایشات خود و همچنین در انتخاب شعار سال بار دیگر بر ضرورت شکل گیری این فرماندهی متمرکز در دولت برای ایجاد تحول تأکید کردند.
علاوه بر تعیین شعار سال، امسال شاهد بودیم که مقام معظم رهبری حتی یک گام فراتر رفتند و راهبردها را مشخص کردند. در واقع در فرمایشات ایشان جزئیات نیز مشخص و پروژه ها تعریف شد، در حقیقت ایشان امسال از اصول و مبانی گذر کردند و به ارائه تاکتیک پرداختند تا دیگر بهانه ای برای عدم عمل به اقتصاد مقاومتی وجود نداشته باشد.
مقام معظم رهبری در فرمایشات نوروزی خود به بیان مصادیق قابل لمس پرداختند. نکته دیگر که در شعار امسال مستتر است و باید به آن توجه داشت بحث قول و عمل و بحث تفاوت گفتار و رفتار است، سال گذشته ملت ایران دستاورد بسیار بزرگی داشتند و آن افزایش بصیرت سیاسی و اجتماعی بود.
این افزایش بصیرت سیاسی و اجتماعی از دریچه مذاکرات هسته ای برای ملت ما رقم خورد، دقیقاً در سال گذشته و در چنین ایامی بود که تیم هسته ای ما در لوزان در حال مذاکره بود، با وجود تمامی فراز و نشیب ها این مذاکرات به انجام رسید و در نهایت به مرحله اجرایی شدن برجام رسیدیم.
زمانی که به مرحله اجرای برجام رسیدیم ما به تعهدات خود عمل کردیم اما طرف دوم و به ویژه آمریکایی ها به تعهدات خود عمل نکردند و نقض عهد مجددی را از سوی آنها شاهد بودیم.
همین مسئله و نقض عهدها و همچنین مسائل مربوط به مذاکرات سبب افزایش بصیرت مردم ما شد، بنابراین اگر تا دیروز رونق و تحول اقتصادی و کاربست اقتصاد مقاومتی به اجرایی شدن برجام نسبت داده می شد امروز دیگر این مسئله قابل قبول نیست که مثلاً رونق اقتصادی به بحث حضور سرمایه گذار خارجی پیوند داده شود.
مقام معظم رهبری مسئله برجام را کالبدشکافی کردند، امروز باید دولت از شعارهای کم عمق و بدون پشتوانه ملی در تحول اقتصادی دست بردارد؛ برای مثال اگر بحث سرمایه گذار خارجی و ضرورت حضورش در ایران مطرح می شود باید ابتدا مواضع آنها کاملاً مشخص شود و تعهدات آنها را بدانیم چراکه امروز هنوز هم بحث مبادلات بانکی برای تجار و هیئت ها بسیار مطرح بوده و مشکل ساز است.
قطع امید از وعده ها و قول های نظام سلطه یکی از دستاوردهای اصلی بصیرت مردمی در سال 94 است، امروز ملت نیز باید به صحنه بیاید و به دولت هم کمک کند و هم از دولت مطالبه داشته باشد، ان شاءالله دولت نیز با کمک مجلس و تمامی دستگاه ها بتواند به منویات مقام معظم رهبری در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی جامه عمل بپوشاند.
* نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی
منبع: تسنیم
- وبلاگ عظیم محمودی
- بازدید: 645
- 0