دوربرگردان تحریم ها
پس از وقوع انقلاب اسلامی ایران، کشور ما از سوی آمریکا و کشورهای غربی متحمل تحریم های مختلف نظامی، سیاسی، اقتصادی و... شد اما روند مقابله و پیشرفت ایران در چنین فضایی حائز اهمیت است.
تحریم به مجموعه اقداماتی گفته می شود که در جهت تنبیه یا وادار کردن کشوری به خواسته ای انجام می پذیرد تحریم هایی که آمریکا و اتحادیه اروپا ضد ایران وضع کردند تا از این طریق ایران در انزوا به سر ببرد و اجبارا در نهایت تن به خواسته طرف مقابل بدهد.
در بسیاری از موارد تحریم ها اعمال شد و کشور ما متحمل خسارت شد اما در بسیاری دیگر ایران راه چاره ای اندیشید و به موفقیت هایی هم رسید.
کشورمان برای ادامه حیات مجبور بود از هر طریق ممکن به آن اطلاعات یا دستاوردهایی که مورد تحریم واقع شده بود دست یابد از این رو به کارهای مختلفی متوسل شد یکی از این اقدامات خرید از طریق کشورهای ثالث به قیمت های گزاف بود که این راه حل اشکالات فراوان داشت یکی قیت دوبله و سوبله ای بود که بر روی اجناس کشیده میشد و دیگری کیفیت بد این دستاوردها بود مانند هواپیماهایی که از روسیه خریده شد و یکی پس از دیگری سقوط کردند تا دیگر دولت به اجبار خرید این هواپیماها را متوقف کرد که در این بحبوحه کشورهایی هم بودند که بر سر ایران با هم به رقابت می پرداختند تا اجناس بی کیفیت را با قیمت های گران به ایران بیاندازند کشورهایی مانند چین، روسیه، هنگ کنگ و ونزوئلا در بعضی موارد حتا سوئیس و انگلستان. اما یکی از کارهایی که در ایران انجام شد مقوله دور زدن تحریم ها بود اما دور زدن تحریم ها یعنی چه؟
دور زدن تحریم
آمریکا و کشورهای اروپایی برای از پا انداختن ایران تحریم ها را پایه ریزی کردند و متقابلا ایران هم اقداماتی را در جهت عکس انجام می دهد؛ دور زدن تحریم ها به همین اقدامات گفته می شود. اقداماتی مانند ایجاد نفوذ در سازمان های بین المللی، دادن رشوه به سران کشور ثالث، تأسیس سازمان های خیریه و انتقال مواد تحریم شده به کشور در قالب آن به کشور، راه اندازی شرکت های جعلی و در نتیجه آن پولشویی، استفاده از پرچم کشورهای بی نام و نشان و دور افتاده مخصوصا در صنعت کشتیرانی ، انتقال اجناس به صورت کشتی به کشتی، مخلوط کردن محصولات نفتی با محصولات دیگر کشورها تا مبدا نفت حمل شده لو نرود و فروش محموله های نفتی با مبدا عراقی.
ایران در این راه مجبور شد افرادی را وارد ماجرا کند افرادی که پیش از این در هیچ سمت سیاسی و اقتصادی نبودند و به یکباره ره صد ساله را در یک شب طی کردند و از این طریق به پول های بادآورده ای رسیدند که گرچه فکر می کردند بی انتهاست اما موعد پایانشان خیلی سریع از راه رسید و باعث ایجاد فضای متعفن فساد در کشور شدند.
در ادامه دور زدن تحریم ها، به افرادی نا آشنا نیاز بود که مورد اعتماد نظام باشند مانند بابک زنجانی. وی با این قبیل توجیهات در بخش فروش نفت، فعال شد. کسی مانند بابک زنجانی که در ابتدا پیک موتوری بود و وارد این کار شده به کمک این شخص نیاز بوده پس مراحل کار به وی آموزش داده شده ولی از اینجا به بعد او را به حال خود رها کرده ایم شاید در آن شرایط باید از افراد عادی استفاده می کردیم ولی آیا نباید نظارت دقیق بر کار و عملکرد این افراد صورت می گرفت تا شاهد ایجاد چنین فسادی در کشور نشویم؟ عملکرد چنین افرادی باید به طور دقیق زیر نظر گرفته می شد .در آن زمان به دلیل سیاست های کشور در دور زدن تحریم ها به وجود این افراد نیاز بوده و به نوعی میتوان گفت افرادی مانند بابک زنجانی خود نخواستند به این جایگاه برسند بلکه دولت و نظام خواست و به آن ها راه را نشان داد، کمکشان کرد و آنها را بالا کشید تاجایی که این افراد که برای کمک به نظام آمده بودند دست به فساد زدند و الان همین می شود که خود بابک زنجانی خود را منجی اقتصاد ایران می داند و توقع تقدیر دارد نه توبیخ!
تأثیرات دور زدن تحریم ها توسط ایران در جهان
در اثر دور زدن تحریم ها در کشورهای مختلفی افراد ایرانی و غیر ایرانی به اتهام اینکه در دور زدن تحریم ها به ایران کمک می کرده اند دستگیر و در زندان هستند.
اما رهبر معظم انقلاب نظر دیگری دارد وی راه علاج تحریم ها را تن دادن به اقتصاد مقاومتی می داند و اینکه سعی کنیم تحریم ها را یک فرصت بدانیم نه یک تهدید که باید نهایت استفاده را از آن ببریم کارهای زیربنایی انبوه در ساخت راه و انرژی و کشف معادن و ده ها کار صنعتی بزرگ که اینها زیرساخت های اقتصادی آینده کشور است را با تلاش بومی به دست بیاوریم. همانطور که در پرتاب ماهواره ناهید و کاوشگر پیشگام را با موجود زنده به فضا فرستادن این مهم انجام شد یا ساخت جنگنده فوق پیشرفته. ملت ایران باید در زمان تحریم کشور را به رونق برسانند و این ها را با ذلت نه که با عزم و تدبیر و شجاعت بدست بیاورد و مخصوصا با تکیه بر استعداد نیروهای جوان این هدف را تحقق ببخشد.
- وبلاگ ایمان فروزش
- بازدید: 1156
- 1