منظور از سخنرانی چیست؟/مقدمه
مقدمه- منظور از سخنرانی چیست؟
دوست عزیز و همراه گرامی درسنامه سلام!
از این که در مینی دوره «سخنرانی و فن بیان» شرکت کرده اید بسیار خوشحالیم و به شما تبریک می گوییم که به فکر رشد مهارت های ارتباطی خود هستید.
به عنوان مربی و مدرس سخنرانی، مدیران، کارشناسان، مدرسان، دانشجویان و بسیاری از سیاستمداران را دیده ام که صرفا به دلیل عدم تسلط بر مهارت های سخنرانی و فن بیان، فرصت های بسیاری را از دست داده اند و نه تنها سخنرانی به آنها کمک نکرده که به اهداف خود برسند، بلکه باعث شد که جایگاه آنها نزول پیدا کند.
منظور ما از سخنرانی، لزوما تصویری نیست که چند هزار نفر مقابل شما نشسته اند و شما در حال سخنرانی برای آنها هستید. عموما زمانی که مخاطبان شما بیش از چند نفر باشند، شما در حال سخنرانی هستید، حال گاهی اوقات این جلسه شکلی دوستانه دارد و گاهی اوقات کاملا رسمی.
نکته جالب این است که بسیاری از افرادی که خوش بیان هستند و در گفت و گوهای تک به تک بسیار خوب عمل می کنند، زمانی که نوبت به سخنرانی در جمع می رسد، نمی توانند مهارت های کلامی خود را به کار ببرند و از آن تسلطی که در گفت و گوهای تک به تک داشتند، هیچ خبری نیست؛ اما دقیقا از آن طرف، کسانی که در جمع خوب صحبت می کنند و سخنرانان و سخنوران مقتدری هستند، در گفت و گوهای فردی نیز بسیار موفق عمل می کنند و عموما در مهارت های ارتباطی، بسیار قدرتمند ظاهر می شوند.
به همین دلیل در این درسنامه سعی کردیم مطالبی کاربردی و کاملا عملی را با شما به اشتراک بگذاریم تا شما عزیزان بتوانید مهارت های ارتباطی-کلامی خود را تقویت کنید و سخنرانی های بسیار ارزشمند و کاربردی و مفیدی را ارائه کنید.
از آنجایی که ماهیت این دوره، کاملا عملی است، شاید نتوان این دوره را با چند آزمون تستی ارزیابی کرد و به همین دلیل ارزیابی این دوره کمی متفاوت خواهد بود. اصلی ترین فردی که ارزیابی را انجام خواهد داد خود شما هستید!
پیشنهاد می کنم همین الان با هر وسیله ای که امکانش را دارید (میکروفون کامپیوتر، موبایل، Voice Recorder یا...) در طول مدت ۲ یا ۳ دقیقه خودتان را معرفی کنید. البته اصلا نیازی به تمرین زیاد ندارید چون بالاخره سال های سال است که با خودتان زندگی می کنید و حتما به اندازه کافی خودتان را می شناسید!
از شما خواهش می کنم که لطفا ادامه متن را نخوانید، صدایتان را ضبط کنید چون از این به بعد دیگر با آن حسابی کار داریم! بعد از ضبط صدا ادامه این درسنامه را مطالعه کنید.
وقتی این کار را انجام دادید لطفا به فایل خود گوش کنید و ببینید که چه حسی دارید؟ مطمئنم که اگر فقط یک بار این کار را انجام داده باشید، آنطور که می خواستید نشده است. به شما قول می دهم که اگر تمرینات این دوره را به خوبی انجام دهید در انتهای دوره، وقتی فایل اول و آخر خود را با یکدیگر مقایسه می کنید، شاهد تغییرات قابل توجهی خواهید بود.
آنچه در این دوره می آموزیم، بحث طراحی است. البته نه طراحی به معنای کارهای گرافیکی، بلکه طرحی یک سخنرانی. در این دوره می آموزیم که چطور اهداف سخنرانی خود را طراحی کنیم، چطور مخاطبان را طراحی کنیم و در انتها چطور ساختار سخنرانی خود را طراحی نماییم.
پس تا به اینجای کار، شما یک فایل صوتی ۲ یا ۳ دقیقه ای دارید که خودتان را در آن معرفی کرده اید و احتمالا از آن رضایت کافی نیز ندارید. منتظر درسنامه بعدی باشید.
منبع: درسنامه
- وبلاگ ziaossalehin.ir
- بازدید: 890
- 1