مراحل معنوی حرکت انسان

تاریخ ارسال:چ, 12/23/1396 - 00:08
حاج شیخ جعفر ناصری
حاج شیخ جعفر ناصری

مهم این است که انسان از خودش بیرون بیاید. این راه راهی است که اصلاح می‏ خواهد؛ مثلا در مورد شهوت بطن و فرج، خوب و بد آن را باید بتوان تشخیص داد. در مورد بدِ آن که باید با سعی و مراعات و تقوا از آن دوری کنیم؛ اما ذهن و فکر و قلبی را می‏ شود تصور کرد که حتی در مرحله ذهنیات و تخیلاتش آلودگی نداشته باشد؛ این خیلی حرف است. البته مسائل شهوی یکی از آن‏ها است. خداوند در قرآن کریم تعبیرهای زیبایی دارد؛ می‌فرماید:
رِجالٌ‏ لا تُلْهیهِمْ تِجارَهٌ وَ لا بَیْعٌ عَنْ ذِکْرِ اللَّهِ وَ إِقامِ الصَّلاهِ وَ إیتاءِ الزَّکاهِ یَخافُونَ یَوْماً تَتَقَلَّبُ فیهِ الْقُلُوبُ وَ الْأَبْصار؛[۱]
مردانى هستند که تجارت و معامله، آن‌ها را از یاد خدا و نماز خواندن و زکات دادن، غافل نمى ‏کند. و از روزى که در اثناى آن روز دل‌ها و دیدگان زیر و رو شود بیم دارند.
برای اینها عمدا از تعبیر «رجال» استفاده می ‏کند. اگر یک رجلی ذهنش از آلودگی‏های تصوّری هم پاک شد، خیلی از مسیر را طی کرده و خیلی نزدیک شده است. این پاکی، برکات زیادی برای انسان می ‏آورد.
خدای متعال از حضرت مریم سلام‌ الله‌ علیها دفاع می ‏کند؛ زیرا او طیبه و طاهره بود. خداوند به دفاع از او برمی‏خیزد و درباره کسانی که به این بزرگوار تهمت زدند، تعبیرهای تندی دارد.[۲] این طهارت را همه مؤمنین لازم دارند و خدا نصیب ما هم بکند؛ ان شاء اللّه‏.
-------------
پی نوشت:
[۱]. سوره نور، آیه ۳۷.
[۲]. سوره نساء، آیه ۱۵۶ «و بکفرهم و قولهم علی مریم بهتانا عظیما».
----------------
منبع: بنیاد هاد

 

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
لطفا پاسخ سوال را بنویسید.

مطالب مرتبط