حل مشکلات اقتصادی با عمل به اقتصاد مقاومتی میسر است/ لزوم تغییر فرهنگ مصرفی مردم

تاریخ ارسال:ش, 04/19/1395 - 12:19

به گزارش خبرگزاری ضیاءالصالحین، حجت الاسلام والمسلمین علی جابری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اظهار داشت: این که معظم له به طور خاص در سال های اخیر در نام گذاری سال ها بیشتر متمرکز بر مسایل اقتصادی هستند نشان می دهد که امروز ضرورت دارد همگان به این مهم با رویکرد جهادی و اقتصاد مقاومتی بنگرند.

مسئولان به اقتصاد مقاومتی باور داشته باشند

وی افزود: البته لازم است قبل از هر چیز مسئولان و دولتمردان ما باور لازم به اقتصاد مقاومتی را داشته باشند تا ما بتوانیم به نقاط خوبی در این باره دست یابیم.

عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی (ره) همچنین با تاکید بر لزوم تلاش همگانی به منظور تقویت اقتصاد ملی گفت: آنچه مهم است این که نباید گذاشت که تولید ملی در حاشیه قرار گیرد، چه آن که اگر تولیدکنندگان حمایت نشوند طبعاً نمی توان چرخ اقتصاد ملی را به خوبی به حرکت درآورد و لذا این بخش باید مورد حمایت جدی مسئولان و دست اندرکاران اقتصاد کشور قرار گیرد تا شاهد تحرک و پویایی لازم در آن باشیم.

رمز عبور از مشکلات، تقویت اقتصاد درونزا است

وی همچنین بیان داشت: مقام معظم رهبری در سال های اخیر به نکات بسیار مهمی اشاره کرده اند که توجه به آن ها می تواند به رشد و شکوفایی اقتصاد کشور بینجامد از جمله این که فرمودند راهکار حل مشکلات اقتصاد کشور ما نگاه به درون و عمل به اقتصاد مقاومتی است.

وی افزود: از این رو بنده معتقدم که اعتبارات و تسهیلات لازم باید به صورت هدفمند و هوشمند به بخش تولید تزریق شود و البته در این خصوص برای جلوگیری از انحرافات و سو استفاده های احتمالی، نظارت خوب و مستمر نیز از جمله بایسته هایی است که توجه به آن ها می تواند از جمله عوامل توفیق در عرصه اقتصادی باشد.

قوای سه گانه باید به میدان بیایند

حجت الاسلام و المسلمین جابری با بیان این که بدون همت مضاعف و روحیه جهادی در تحولات اقتصادی کشور نمی توان به افق های موردنظر دست یافت، خاطرنشان کرد: البته هماهنگی قوای سه گانه به خصوص مجلس نیز امری ضروری است به این معنی که سیاست گذاری ها و نظارت مجلس باعث ایجاد پشتیبانی لازم از تولید ملی و رفع موانع و محدودیت ها از سر راه آن می شود.

وی در ادامه با اشاره به این که بزرگترین سرمایه کشور ما نیروی انسانی جوان ، فعال و پابه کار است، ابراز داشت: آنچه مسلم است این که باید تکیه بر داخل و توانمندی های جوانان چرخ اقتصاد کشور را به حرکت درآوریم و اولین لازمه آن هم بی گمان، برنامه ریزی منسجم برای ایجاد اشتغال پایدار است.

با شعار و همایش به جایی نمی رسیم

مدرس جامعه المصطفی العالمیه اضافه کرد: بی شک با شعار دادن و همایش گذاشتن صرف ، مشکلی از مشکلات کشور حل نمی شود بلکه نیازمند تحرکی جدی در عرصه عمل هستیم و در این میان باید به همفکری و ارایه راهکارهای منطقی به دنبال بازکردن گره های کور مساله اشتغال باشیم.

وی یادآور شد: کشور ما به لطف الهی ظرفیت های عظیم منابع طبیعی و به خصوص نیروی انسانی دارد که شاید کمتر کشوری در دنیا این گونه باشد ، اما جای تاسف دارد این که چرا آن طور که باید و شاید از آن بهره مند نمی شویم.

حل بیکاری دانش آموختگان در گرو عمل به اقتصاد مقاومتی

این اقتصاددان حوزوی همچنین به نقش بی نظیر مردم در پویایی و بسترسازی برای اقتدار اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی اگر به درستی عملی شود و رهنمودهای مقام معظم رهبری عملیاتی شود شاهد اشتغال زایی خوبی خواهیم بود و به خصوص خواهیم دید که معضل بزرگی چون بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی مرتفع می شود.

وی با بیان این که عمل به سازو کارهای اقتصاد مقاومتی ، باعث می شود که اقتصاد ملی ما جایگاه مطلوبی در ساختار اقتصاد جهانی  پیدا کند، گفت: واقعاً جای این سوال دغدغه آور وجود دارد که چرا باید به خاطر مساله واردات و برخی بی تدبیری ها در این باره تولیدات داخلی ما مرتب کاهش یافته و به این وسیله بسیاری از واحدهای صنعتی دچار ورشکستگی شود.

لزوم تغییر فرهنگ مصرفی مردم

عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: از سویی دیگر ما باید فکری اساسی برای تغییر فرهنگ مصرفی مردم به سمت و سوی استفاده از کالای تولید داخل داشته باشیم و گرنه سیل بازار واردات ، تولیدملی را با مشکل اساسی روبرو کرده و آن را زمین گیر می نماید.

وی در خاتمه صحبت های خود با بیان این که در پرتو وحدت و همدلی ملی می توان بسیاری از به ظاهر غیرممکن ها را ممکن کرد، گفت: مردم ما در دهه اول انقلاب به خصوص سال های سخت و دشوار دفاع مقدس نشان دادند که با توکل بر خدا و توسل بر ائمه اطهار(ع) و نیز تبعیت از اوامر ولی فقیه می توانند روی پای خود ایستاده و نیرنگ و مکر دشمنان در جبهه های اقتصادی و سیاسی و فرهنگی را به خودشان برگردانند و امروز نیز قطعاً در مساله اقتصاد ما می توانیم همچون سال های جنگ تحمیلی ، دست به یک حماسه بزرگ بزنیم.

 

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
لطفا پاسخ سوال را بنویسید.

مطالب مرتبط