تاثیر جنگل درمانی بر فشار خون و سلول های ضدسرطان
پژوهشگران ژاپنی به این نتیجه رسیده اند که نیم ساعت پیاده روی در جنگل باعث کاهش فشار خون و آرامش روان می شود.
به گزارش شبکه دویچه وله، در آلمان نخستین جنگل "درمان بخش" آغاز به کار کرد و اقامت در این محیط پردرخت سلول های ضد سرطان را فعال می کند. اینکه جنگل و فضای سبز بر سلامت جسم و روان انسان موثر است تازگی ندارد. از دیرباز انسان ها برای آرامش درونی به فضای سبز پناه می برده اند و هنوز هم، با وجود نابودی بخش زیادی از جنگل ها در سراسر جهان، علاقه انسان ها به طبیعت سرسبز کاهش نیافته است.
آنچه که تازگی دارد، به رسمیت شناختن "جنگل درمانی" در آلمان است. در جزیره "اوزه دم" نخستین جنگل درمان بخش به طور رسمی کار خود را آغاز کرده است.
در این جنگل که ۲۵۰ هکتار مساحت دارد و از درخت های گوناگون، به ویژه راش و کاج تشکیل شده، کلینیک و تجهیزات گوناگونی برای درمان بیماری های ریوی و عوارض استرس موجود است.
هم زمان پژوهشگران ژاپنی در تحقیقات گوناگون به نتیجه های امیدبخشی در رابطه با تاثیر جنگل بر سلامت جسم و روان انسان ها رسیده اند. دانشمندان دانشگاه توکیو کشف کرده اند که نیم ساعت پیاده روی روزانه در جنگل باعث جذب اکسیژن بیشتر، درمان سردرد و بهبود گردش خون، کاهش فشار خون و استرس می شود.
علاوه بر این، رنگ سبز درختان باعث آرامش روحی انسان می شود. به همین دلیل کارشناسان می گویند که پیاده روی در جنگل و اقامت در اماکن پردرخت از هر نظر برای انسان مفید است.
بسیاری از گیاهان و درختان جنگل مواد بوزا ترشح می کنند، از جمله "ترپن" که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
پژوهشگران ژاپنی به این نتیجه رسیده اند که سپری کردن لحظاتی در جنگل سلول های کشنده طبیعی را فعال می کند. این سلول ها به غده های سرطانی حمله کرده و آنها را از بین می برند.
این پژوهشگران شماری زن جوان را برای پیاده روی به جنگل فرستادند. در روز نخست، پس از دو ساعت پیاده روی، تعداد سلول های کشنده طبیعی به میزان ۵۰ درصد افزایش یافت. در روز دوم و پس از چهار ساعت پیاده روی سلول های کشنده بیش از ۷۰ درصد افزایش یافتند.
این افزایش سلول های کشنده بیش از یک هفته دوام داشت.
از دیگر پیامدهای اقامت و پیاده روی در مناطق پردرخت می توان جلوگیری از اختلالات عصبی، بی خوابی، اضطراب، تنش و کم اشتهایی نام برد.
کارشناسان توصیه می کنند که هر انسان بالغ یا نابالغ می بایست برای بهبود وضعیت جسمانی و روحی اش دست کم هفته ای یک بار در پارک یا جنگل پیاده وری کند. اما آنچه که در این رابطه نباید فراموش کرد، خود جنگل است که دارد به تدریج محدود می شود و در صورت ادامه وضعیت فعلی بالاخره از بین می رود.
منبع: خبرگزاری ایسنا
- وبلاگ ایمان فروزش
- بازدید: 1016
- 2